Back to Question Center
0

Можете ли да ми разкажете всичко за търсещата машина на Amazon и нейния специален алгоритъм?

1 answers:

Това не е мозък, но за разлика от традиционните търсачки (като например самия Google например, които са предназначени да търсят обща информация), конкретна търсачка на Amazon е предназначена главно да помогне на купувачите да правят онлайн покупки в уеб магазините за спасяване. Просто казано, алгоритъмът на търсачката, управляващ Amazon, предлага както органични, така и платени възможности, които позволяват успешна капитализация на марката за всеки интелигентен търговец, продаващ там. Според последните статистически данни през тази година има над 200 милиарда истински клиентски търсения за тази най-популярна платформа за електронна търговия в света. И това не е изненадващо, просто защото последното свързано проучване изследва нещо около 55% от потенциалните купувачи, които правят първоначалния си опит за търсене на продукти, особено на Amazon.

И така, въпросът е - какви са основните особености на търсачката, управляваща Амазонка? И по какъв начин водещите търговци, които продават там, могат да направят продуктите си да бъдат изложени на видно място на един ред преди останалите активни продавачи? Тук е най-краткият, но вероятно напълно адекватен отговор - търсещата машина на Amazon определено е съпоставима с алгоритъма на Google. От друга страна, обаче, тя изглежда напълно различна от тази, използвана от световния гигант за търсене. По-долу ще има кратък преглед, който да обхваща както техните напълно сходни свойства, така и основните моменти от разнообразието.

Уместност и значение

Нека да се изправим пред това - всички големи търсачки като Google търсят главно значение и значение. Amazon не е изключение тук, защото използва ключови думи и съдържание на страниците с целия контекстуален текстови писане, за да определи и установи уместността на продукта и важността за търсенето на продукти, ориентирано към купувачите..Единственото изключение е, че за разлика от Google, търсачката на Amazon анализира много по-малък набор от данни, благодарение на по-структурирана информация, разделена на продуктови категории и поддържана с атрибути, свързани с категорията, например тегло, размер, материали и др.

Ключови думи и фрази за дълги опашки

Да имаш качествено съдържание, богато на контекстуални ключови думи и ключови фрази, е важно за алгоритъма за класиране на Amazon - точно както при традиционните търсачки. Имайте предвид, обаче, че има няколко напълно несъответстващи свойства за ключови думи, които се виждат на този претъпкан пазар.

Въз основа на най-новия отчет относно Amazon Retail Analytics, тук са основните точки, които трябва да обърнете повече внимание:

    с голям обем на търсене естествено се превръщат добре в Amazon.
  • Данните за ефективността на маркетинга на НПК кампании обикновено помагат да се определи точно кои ключови думи имат най-високи обеми за търсене там.
  • Най-често е трудно да се определи или поне частично да се разкрие действителният обем на търсене, съществуващ за дадена заявка за ключова дума, използвана от активните купувачи в Amazon.

Клиентските отзиви и препоръки са от основно значение за търсачката на Amazon, тъй като лъвският дял на потенциално нови ключови думи може да бъде намерен директно в тези секции за обратна връзка.

Когато се вземат отделно, самият курс на реализация може да изглежда със сигурност по-малко важен за Amazon, отколкото за големите търсачки като Google. Просто казано, много продавачи виждат доказателства, че тези продукти, които имат по-голям трафик (и в крайна сметка продажби), могат да заемат най-високите позиции, което оставя конверсията малко зад себе си.

December 7, 2017
Можете ли да ми разкажете всичко за търсещата машина на Amazon и нейния специален алгоритъм?
Reply