Back to Question Center
0

Смалт: Трикове, които спамърите използват, за да процъфтяват?

1 answers:

Майкъл Браун, Семалт , казва, че няма значение колко сте внимателни, спам винаги ще получава спам имейли във вашата пощенска кутия. Това, което е трудно да се разбере, е как спамерите успяват да получат всички имейл адреси. Въпреки че можете да предприемете някои превантивни мерки, има малко, което можете да направите с проблема. В дългосрочен план спамерите винаги намират начин да ви направят имейл адрес. Потребителите просто не успяват да разберат причината за тази злонамерена практика.

Voxbox World Telecom Inc от Канада не се счита за печеливша компания. Спамерите обаче не изглежда да се интересуват от това. Спамър, който нарича себе си Франсис, окуражи тази компания в имейл съобщения. Франсис просто закупи акции от Voxbox и след това реши да изпрати спам-съобщения, за да намери алчен получател и да препродаде акциите си с печалба.

Схемата за запаси от "сметища и помпи" стана много популярна. Дори и ако имате филтри за спам, спамерите винаги намират начин да не ги гарантира, че техните спам имейли се предават на целевия получател. Те предпочитат да използват стратегията, посочена по-горе, тъй като им позволява да успеят, без да имат връзки към уебсайт, който ще изпращат на спам. Всичко, от което се нуждаят, е послание, което подсказва запасите.

Проучването, проведено от Джонатан Зиттраин, професор в университета в Оксфорд и Лаура Фридър, асистент на университета "Пурдуй", показа, че причината, поради която спамърите процъфтява, е, че тези схеми работят! Ако всичко върви според плана, те се връщат с около 5%, докато тези, които са успели да купят запасите си, губят почти 7% от своите инвестиции.

Добрата новина е, че можете да използвате прост, но ефективен метод, за да се отървете от спамерите. Преди всичко трябва да изтриете спама. Без значение колко хубава и изкусителна е предложението, да се съпротивлявате и да не купувате акциите. Тъй като мнозинството от хората го купуват само защото не разбират, че това е спам. И винаги помнете, че опитайте да направите бърз долар, може да ви изиграят трикове.

December 7, 2017
Смалт: Трикове, които спамърите използват, за да процъфтяват?
Reply