Back to Question Center
0

Semalt експерт обяснява как да изстъргвам уеб сайт с красива супа

1 answers:

Има много данни, които обикновено са от другата страна на HTML. На компютърна машина уеб страницата е просто смес от символи, текстови знаци и бяло пространство. Действителното нещо, което отиваме да стигнем до уеб страница, е само съдържание, което е разбираемо за нас. Компютърът определя тези елементи като HTML маркери. Коефициентът, който отличава суровия код от данните, които виждаме, е софтуерът, в този случай нашите браузъри. Други уебсайтове като скрепери могат да използват това понятие, за да изтрият съдържанието на уебсайта и да го запишат за по-късна употреба.

На обикновен език, ако отворите HTML документ или файл с изходен код за конкретна уеб страница, ще бъде възможно да извлечете съдържанието, което се намира на този конкретен уебсайт. Тази информация ще бъде на плосък пейзаж, заедно с много код. Целият процес включва работа с съдържанието по неструктуриран начин. Възможно е обаче да можете да организирате тази информация по структуриран начин и да извличате полезни части от целия код.

В повечето случаи скреперите не извършват своята дейност, за да постигнат низ от HTML. Обикновено има крайна полза, която всеки се опитва да достигне. Например, хората, които извършват някои дейности по интернет маркетинг, може да се наложи да включват уникални струни като команда-f, за да получат информация от уеб страница. За да завършите тази задача на няколко страници, може да ви е необходима помощ, а не само човешките възможности. Скрипторите за уебсайтове са тези ботове, които могат да изтрият уеб сайт с над един милион страници за няколко часа. Целият процес изисква прост подход към програмата. С някои езици за програмиране, като Python, потребителите могат да кодират някои роботи, които могат да изтрият данни от уебсайтове и да ги заредят на определено място.

Скрапването може да представлява рискова процедура за някои уебсайтове. Съществуват много притеснения, които се въртят около законността на остъргването. На първо място, някои хора считат, че данните им са частни и поверителни. Това явление означава, че в случай на бракуване могат да възникнат проблеми, свързани с авторското право, както и изтичане на изключително съдържание. В някои случаи хората изтеглят цял ​​уебсайт за офлайн. Например, в близкото минало имаше случай на Craigslist за уебсайт, наречен 3Taps. Този сайт опрости съдържанието на уебсайта и публикува резиденции в класифицираните секции. Те по-късно се заселват с 3 такси, които плащат $ 1,000,000 на предишните си сайтове.

BS е набор от инструменти (Python Language) като модул или пакет. Можете да използвате красива супа, за да изстържете уебсайт от страници с данни в мрежата. Възможно е да изстържете сайт и да получите данните в структурирана форма, която съответства на резултата. Можете да анализирате URL адрес и след това да зададете конкретен модел, включително нашия експортен формат. В BS можете да експортирате в различни формати като XML. За да започнете, трябва да инсталирате прилична версия на BS и да започнете с няколко основни неща за Python. Програмирането на знанията е от съществено значение тук.

December 7, 2017
Semalt експерт обяснява как да изстъргвам уеб сайт с красива супа
Reply