Back to Question Center
0

Семалт: Съвети за изтриване на уеб данни - не пропускайте!

1 answers:

Когато не можете да получите данните, са други методи, които могат да се използват, за да се получат тези необходими въпроси. Например, човек може да получи данните от уеб-базирани приложни програмни интерфейси, да извлича данни от различни PDF файлове или дори от уебсайтове за изтриване на екрана. Извличането на данни от PDF файлове е предизвикателна задача, тъй като PDF обикновено не съдържа точната информация, която може да е необходима. От друга страна, по време на процеса на сканиране на екрана, съдържанието, което се извлича, е структурирано чрез код или чрез използване на помощна програма за изстъргване. Получаването на данни за уеб скрап може да е трудна задача, но след като човек има представа за това, което трябва да се направи, то става лесно.

Данни, които могат да се четат от машината

Една от основните цели на скрапването в мрежата е да има достъп до машинночетими данни. Тези данни се създават от компютър за обработка и някои от примерите за формати включват XML, CSV, Excel файлове и Json. Машинночетимите данни са един от различните начини, по които може да се използва, за да се получат данни от уеб изрезки, тъй като това е прост метод и не изисква високо ниво на техника, за да се справи с него.

Отстраняване на уебсайтове

Изтриването на уеб сайтове е един от най-често използваните методи за получаване на необходимата информация. Има няколко случая, когато уебсайтовете не работят правилно.

Въпреки че най-предпочитана е изстъргването на мрежата, съществуват различни фактори, които правят изстъргането по-сложно. Някои от тях включват HTML код, който е лошо форматиран и блокира блокирания достъп. Правните бариери също могат да бъдат проблем при обработката на данни от уеб съдържание, тъй като има хора, които игнорират използването на лицензи. В някои държави това се счита за саботиране. Инструментите, които могат да помогнат при извличането или извличането на информация, включват уеб услуги и някои разширения на браузърите в зависимост от използвания инструмент на браузъра. Данните за изтриване в уеб могат да бъдат намерени в Python или дори в PHP. Въпреки че процесът изисква много умения, може да бъде лесно, ако уебсайтът, който човек използва, е правилният.

December 7, 2017
Семалт: Съвети за изтриване на уеб данни - не пропускайте!
Reply