Back to Question Center
0

Semalt Expert разработва инструменти за извличане на данни от уебсайтове

1 answers:

Скрабът на уеб включва събирането на данни от уебсайтове чрез уеб робот , Хората използват инструменти за извличане на данни от уебсайтове, за да получат ценна информация от уебсайт, който може да бъде достъпен за експортиране на друго устройство за местно съхранение или отдалечена база данни. Софтуерът за уеб скрепери е инструмент, който може да се използва за обхождане и събиране на информация за уебсайтове като продуктови категории, цели уебсайтове (или части), съдържание и изображения. Можете да получавате съдържание от уебсайт от друг сайт без официално приложно поле за API за работа с вашата база данни.

В тази статия за SEO има основни принципи, с които работят тези инструменти за извличане на данни в уебсайта. Можете да научите как паякът извършва процеса на обхождане, за да запаметите данни от уебсайтове по структуриран начин за събиране на данни от уебсайта. Ще разгледаме инструмента за извличане на данни от уебсайта на BrickSet. Този домейн е уеб базиран в общността уебсайт, който съдържа много информация за комплекта LEGO. Трябва да сте в състояние да създадете функционален инструмент за извличане на Python, който да може да пътува до уебсайта на BrickSet и да съхрани информацията на вашия екран като набор от данни. Този уеб скрепер е разширяем и може да включи бъдещи промени в неговата работа.

Необходими неща

За да направите Python web scrapper, имате нужда от среда за местно развитие за Python 3. Тази среда за изпълнение е Python API или комплект за разработка на софтуер за направата на някои от основните части на вашия уеб робот софтуер. Има няколко стъпки, които може да се проследи при създаването на този инструмент:

Създаване на основен скрепер

На този етап трябва да можете да намирате и изтегляте уеб страници на даден уеб сайт систематично. Оттук можете да вземете уеб страниците и да извлечете от тях информацията, която искате. Различните програмни езици могат да постигнат този ефект. Вашият робот трябва да може да индексира повече от една страница едновременно, както и да може да записва данните по различни начини.

Необходимо е да вземете един клас Scrappy на вашия паяк. Например името на паяка е brickset_spider. Изходът трябва да изглежда по следния начин:

pip install script

Този кодов низ е Python Pip, който може да се появи по подобен начин както в низа:

Този низ създава нова директория. Можете да се придвижвате до него и да използвате други команди като докосване за въвеждане, както следва:

touch scraper.py

December 7, 2017
Semalt Expert разработва инструменти за извличане на данни от уебсайтове
Reply