Back to Question Center
0

Как функционира механизмът на търсене в Amazon?

1 answers:

Чудили ли сте се някога как Amazon определя ранга на всеки продукт? Amazon използва своя специален алгоритъм за класиране, наречен A9. Подобно на Google, Amazon съхранява в тайна как работи техният основен алгоритъм за класиране и само Amazon знае със сигурност какво е интегрирано в тяхната система за класиране.

Според неотдавнашните проучвания, Amazon дори надмина Google с броя на потребителите, които търсят продукти. Що се отнася до мен, това е крайната причина да запазите класическия алгоритъм в тайна. Това вероятно е част от причината, поради която алгоритъмът непрекъснато се подобрява и актуализира от Amazon.

Като представител на Amazon, една от основните цели на алгоритъма на Amazon A9 е да предостави на потребителите най-подходящите резултати от търсенето. Ето защо непрекъснато се стремят да постигнат най-добри резултати и да подобрят опита на потребителите при търсене. Алгоритъмът за класиране A9 автоматично се учи да комбинира множество функции за уместност. Структурните данни на каталога на Amazon предоставят много възможности за уместност. Така че, Amazon може да се поучи от предишните модели за търсене и да ги адаптира към това, което е важно за клиентите. По този начин всеки клиент на Amazon получава различна страница с резултати от търсенето въз основа на предишните му изследователи, покупки и предпочитания. Всички резултати от търсенето се оценяват и поставят в последователността на това, което е най-подходящо за потребителя.

В този кратък пост ще обсъдим основните вътрешни и външни фактори, които влияят на Amazon rank и други неща, които Amazon взема предвид, давайки определен страничен ранг за всеки продукт.

Вътрешните класификационни фактори на Amazon

Основните вътрешни фактори, които Amazon взема предвид са:

Няма конкретни насоки за това как се определят решенията на Amazon. Въпреки това, можем да заявим, че Amazon взема предвид такива фактори като броя и качеството на потребителските отзиви и всяка класификация на продуктовата звезда..Освен това, Amazon отчита броя на кликванията от търсене и други фактори на поведението, които описват практическата работа с търсенето на потребителите.

  • Програматичен анализ

Този вътрешен фактор за класиране очевидно е от съществено значение, но без параметрите и подробностите на анализа остава на тъмно ,

  • Основни показатели за бизнес

Значение на всичко, което Amazon прави е с една цел. Това е да се повиши печалбата и приходите от цялостна дейност. Но все още не е ясно какво използва Amazon за проследяване и измерване на критичните бизнес показатели.

Задоволяване на клиентите е едно от най-важните мерки за ефективност, които Amazon взема предвид, за да определи колко добре се справяте като продавач на Amazon. Онлайн търговците могат да проверят как се справят с удовлетворението на клиентите, като се позовават на таблото за управление на профила на профила.

Какви фактори могат да повлияят на вашия Amazon ранг?

  • Ранг по продажбите

Ранг на продажбите е значителен фактор за класиране в Amazon, който може директно да повлияе на позицията ви на продукти на страницата с резултати от търсенето. Колкото по-висок е вашият ранг на продажбите, толкова по-добра е Вашата релевантна оценка, когато клиентите търсят продукт, който ще закупят. За да подобрите ранга си на Amazon, трябва да направите по-добри сделки.

Когато потребител вмъкне заявката си в полето за търсене на Amazon, той най-вероятно мисли за закупуване на нещо. За да се насърчи клиентът да направи поръчка, Amazon предоставя списък на продуктите, отбелязани с алгоритъма, и изброени по ред на значение. Когато потребителят получи списък с подходящи за заявените продукти, Amazon започва да проследява какво кликват върху следващия. Така че, Amazon отчита процента на кликване и интегрира тези статистики в алгоритъма.

December 7, 2017
Как функционира механизмът на търсене в Amazon?
Reply