Back to Question Center
0

Семал: WordPress Дете Тема - Защо & как да създадете

1 answers:

В реалния живот децата са наследници на родителите и могат лесно да адаптират добрите и лошите навици, както и личността на възрастните. В същото време те имат някои уникални характеристики, които нито майка им, нито баща им не са им дали. Можете да кажете същото и с темите в WordPress. За всички WordPress теми, които изтегляте, купувате или инсталирате, има наследствена и добре подбрана детска тема, която отговаря на вашите различни цели.

Ето един преглед от Александър Пересунко, водещ специалист по Semalt , как и защо да създава детски теми в WordPress .

Защо да създадем тема за деца:

Детето теми могат да заменят и наследяват шаблони, оформления и стилове на родителските си теми. В WordPress темата "Дете" съществува независимо, но си сътрудничи с родителските теми, за да изпълнява широка гама от функции. Тя зависи от родителя и може да бъде активирана само когато родителската тема е инсталирана и активна на вашия WordPress сайт. Докато създавате детска тема, трябва да имате предвид две основни неща:

  • Трябва да добавите нова директория в папката с името на темата на вашето дете
  • .
  • Файлът styles.css в новата директория трябва да бъде въведен с конкретна информация от заглавието
  • .

След като създадете детската тема, ще забележите, че тя има същата информация, каквато имат типичните родителски теми. Една от причините, поради които трябва да създадете детски теми, е, че те казват на WordPress кои родителски теми са най-подходящи за конкретни сайтове.

Как да създадем тема на дете:

Можете лесно да създадете детска тема, като имате предвид следните точки .

1. Добавете чисто новата директория и редактирайте файла styles.css

2. Редактиране на родителската тема

Трябва правилно да редактирате родителската тема и да знаете всичко за нейните стилове, докато създавате детска тема в WordPress. Честно казано, няма конкретни стилове и това е така, защото родителските теми имат стилове по подразбиране. Можете обаче да ги редактирате ръчно и да сканирате интерфейсите, за да получите по-добри резултати от темата на вашето дете .

3. Добавяне на файла functions.php

Ако искате да добавите файл с функции на php към темата на детето, за да изглежда по-добре от преди, ще трябва да въведете конкретен код и да редактирате настройките на вашата тема. Сега знаем какво трябва да правим с нашите детски теми и горещо ги създаваме. Най-хубавата част е, че тези теми са лесни за създаване и могат да се персонализират, инсталират и инсталират по всяко време. Освен това можете да добавяте нови опции към темата за деца въз основа на вашите изисквания, но ви препоръчваме да не редактирате никакъв код или да промените настройките на детската тема поради ограничената й употреба и опции.

Три забавни неща, свързани с детските теми

Сега знаете основите на темата на вашето дете и можете да направите следните забавни неща с него

1. Добавяне на нови опции към нейния персонализиращ инструмент - лесно можете да добавяте нови опции към нейния персонализиращ инструмент и ще видите, че той получава всички функции от родителската тема.

2. Добавяне на нови шаблони за типове публикации - Ако сте използвали WooCommerce, може да искате да добавите персонализираните шаблони към темата на детето, за да му придадете привлекателен облик. Добавянето му към детската тема гарантира, че няма да загубите кода, когато основната тема се актуализира.

3. Преименуване на оформлението на основната тема - Трябва да замените оформлението на шаблоните в родителските теми. Един от най-добрите и най-удобните начини да направите това е да копирате шаблона от родителя му в детската тема и да започнете да го персонализирате оттам.

November 29, 2017
Семал: WordPress Дете Тема - Защо & как да създадете
Reply