Back to Question Center
0

Семалт: Блокиране на сайт на вашия компютър или Android телефон

1 answers:

Независимо дали защитавате детето си или скривате личната информация, има някои начини да блокирате нежеланите сайтове от вашия компютър или мобилно устройство. Много хора са загрижени за неприкосновеността на личните данни в интернет и искат да блокират определени уебсайтове, за да гарантират пълната си безопасност на децата и децата им. Някои уеб сайтове могат да съдържат и разпространяват вируси, злонамерен софтуер и ботове. Има шансове, че те също ще съдържат досадно съдържание или някой може да открадне личната ви информация. Разбира се, можете да избягвате тези сайтове, но това не е постоянният вариант и трябва да предприемете сериозни мерки.

Блокиране на уеб сайт на Windows компютри:

Макс Бел, мениджър за успех на клиенти , посочва, че има няколко начина за блокиране на уебсайт и можете да изберете метода въз основа на вашия браузър, вашия мрежов маршрутизатор и целия работещ система. Основен гръбнак на интернет е DNS системата, превеждаща прости и лесни за запомняне имена като www.google.com и IP адреси. Докато използвате DNS сървъра, за да стигнете до сайтовете, вашият компютър ще има нещо известно като файла Hosts. Този файл се използва за деактивиране на достъпа до подозрителни сайтове. Следният метод е ефективен както за потребителите на Windows 7, така и за Windows 8:

 • Трябва да влезете в администраторската част на компютъра си и да влезете с потребителското си име и парола, след което да отидете на C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc
 • Кликнете върху файл, озаглавен "Хостове", и изберете Notepad от списък с програми. Кликнете върху бутона Ok и редактирайте файла.
 • В края на този файл ще трябва да въведете URL адресите, които може да искате да блокирате. За това можете да добавите няколко реда в края на този файл с 127.0.0..2. След това трябва да напишете името на уеб сайта и да го блокирате.

Блокиране на сайт на вашия телефон с Android:

За потребител с Android има няколко съвета и неща, които да запомните. Ако имате например вкоренения телефон, можете лесно да блокирате сайтовете, като редактирате файла Хостове на устройството и насочвате хакерите към други уеб страници. За това ще ви трябва файловия мениджър и текстовия редактор. Най-добрият вариант е да използвате ES File Explorer, който ни позволява да изпълняваме множество задачи по едно и също време.

 • Инсталирайте ES File Explorer и докоснете бутона за меню от горе
 • .
 • В системната папка можете да видите файла, наречен "Хостове". Трябва да го докоснете и да отидете в изскачащото меню. Тук трябва да достигнете опцията ES Note Editor
 • .
 • Докоснете този бутон за редактиране и редактирайте файла. Тук ще трябва да напишете URL адресите и имената на сайта, който искате да блокирате.
 • Не забравяйте да пренасочите DNS и въведете 127.0.0.2 www.blockedwebsites.com в новата линия
 • .
 • Рестартирайте телефона с Android, след като сте направили горепосочените неща

Ако смятате, че този метод е доста сложен, трябва да инсталирате антивирусни приложения като Trend Micro, които ще ви позволят автоматично да блокирате подозрителните уеб сайтове. Просто трябва да инсталирате това приложение и да го активирате. Отворете опцията Опции> Сейф и прекарайте пръст в родителския контрол. Тук трябва да кликнете и да настроите профил. След като създадете профила, можете да го наречете като блокирани списъци в приложението си и да добавите уеб страниците, които може да искате да блокирате едновременно.

November 29, 2017
Семалт: Блокиране на сайт на вашия компютър или Android телефон
Reply