Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Как да изтриете спам коментари в WordPress?

1 answers:

Коментарите за спам са основен проблем за уеб администраторите и блогърите. Ако сте разработили блог или сайт на WordPress, може да сте запознати с тази заплаха и да искате да изтриете и предотвратите коментарите за спам. Има широк спектър от спам защитни коментари и защитни инструменти и приставки онлайн. Някои хора ръчно изтриват тези коментари, докато другите инсталират подходящи плъгини или програми.

Джак Милър, водещ експерт от Semalt , разяснява тук някои полезни съвети в това отношение.

Коментар на Ашмист Спам боец:

От сега, Akismet е най-добрият спам коментар боец ​​онлайн. Wordpress сайтове и блогове го инсталират по подразбиране, а Akismet използва разнообразие от алгоритми в съчетание с създадената от общността база данни, за да разбере кои коментари са фалшиви и спам и кои от тях са легитимни. За да активирате Akismet на сайта WordPress, трябва да отидете в полето Plugins и да кликнете върху бутона Activate. Щом активирате Akismet, ще видите, че коментарите за спам се насочват към панела за коментари, което означава, че те няма да се показват на вашия блог или уебсайт. Всеки коментар трябва да мине през мрежата Akismet и безполезна информация автоматично се добавя към базата данни, създадена от общността.

Ако не искате да използвате тази приставка за WordPress, има няколко стъпки, които обещават да предотвратят дразненето на голямото парче и влизането в секцията за чакащи коментари..

1. Bulk Изтриване на спам Коментари:

Ако сте получили много коментари за спам, това е време да ги изтриете и да предотвратите пристигането им в бъдеще. За тази цел ще трябва да следвате тези лесни стъпки:

  • Инсталирайте плъгина за изтриване на коментарите в WordPress
  • Отидете в областта Коментари -> Изтриване на изчакващи коментари и кликнете върху бутона Изтриване на изчакващи коментари
  • Този плъгин ще изтрие всички безсмислени и безполезни коментари наведнъж

2. Добавете Ключови думи за списъка на Blacklist за коментар:

Време е да не допуснете бъдещите коментари за спам да влизат в сайта Ви и да ви дразнят:

  • Отворете файла за ключови думи "Blacklist" на вашия WordPress табло
  • Копирайте пълния списък с известни и неизвестни спам ключови думи
  • В таблото за управление на WordPress отидете в областта Настройки -> Дискусии и поставете тези ключови думи в областта Blacklist за коментари
  • Запазете промените, преди да затворите прозореца

3. Ощипвам настройките на WordPress:

Настройките за дискусия на WordPress блог могат да бъдат променени според вашите изисквания. Можете също да деактивирате зоната за известия и незабавно да премахнете коментарите за спам.

4. Използвайте приставки за Anti-Spam, подобни на Akismet:

Точно като Akismet, WordPress има десетки анти-спам приставки, от които да се възползвате. Повечето от тези плъгини са безплатни и те могат да ви помогнат да се отървете от безполезни коментари за нула време. Уверете се, че сте актуализирали плъгина си и сте го заменили с нова версия, тъй като спамерите и хакерите винаги търсят нови техники и начини за спам на голям брой сайтове. API приставката работи точно като Akismet и може да бъде инсталирана от областта Plugin Directory.

Заключение - Вие сте готови:

Инсталирането на плъгин не е прекалено трудно и много хора обичат начина, по който Akismet се занимава със спам коментари. Освен това, тази приставка е лека, предлага много функции и е безплатна за употреба.

November 30, 2017
Semalt Експерт: Как да изтриете спам коментари в WordPress?
Reply