Back to Question Center
0

Semalt Expert за създаване на персонализирани типове пост в WordPress - 4 лесни стъпки

1 answers:

Персонализираните типове публикации са основните постове, които имат различен набор от параметри, дефинирани в кодовете. След пускането на WordPress 3.0 е лесно да създадете персонализирани типове публикации. Ако ги създадете успешно и с правилните параметри, ще имате персонализирана област в таблото си за управление и може да развиете бизнеса си. Вярно е, че WordPress е много мощна система за управление на съдържанието, която предлага много възможности за блогове. С течение на годините тя се превърна в огромна платформа и ни позволява да изграждаме както основни, така и професионални уеб сайтове. Нови функции се добавят ежедневно, като например персонализирани менюта, типове публикации, пощенски формати и приспособления .

Ако искате да разделите уеб съдържанието си в различни категории въз основа на неговата структура и оформление на сайта си, трябва да създадете персонализирани типове публикации. Вътре в WordPress можете да определите категориите, публикациите и маркерите от определени автори. Можете също да добавяте изображения и да давате доверие на сайта си и всичко това се дължи на персонализирания тип публикация.

Тук Оливър Кинг, водещ специалист от Семалт , обсъди четирите прости стъпки за създаване на персонализирани типове постове в WordPress .

Стъпка 1 - Регистрирайте типа на съобщението

Първата стъпка е да се регистрира пощенският тип. За това трябва да отворите файла functions.php и да добавите конкретната струна в това..Трябва да се уверите, че кодът е вмъкнат в PHP маркера. Има различни кодове, които могат да се добавят тук, но най-често срещаните кодове са:

  • movie_reviews_init - Това ни помага да създадем нови функции в персонализираните типове публикации. Този код се добавя предимно във файла functions.php
  • .
  • Етикет - Този описателен код трябва да бъде поставен внимателно в PHP файла. Wordpress ще използва по-късно информацията, посочена в този код, за да определи вашите потребителски постове.
  • show_ui - Помага за генерирането на потребителски интерфейс по подразбиране и помага за управлението на персонализираните публикации в панела за администриране. Можете също така да го зададете вярно или невярно въз основа на вашите изисквания.

Стъпка 2 - Тествайте всичко

След като сте определили персонализирания тип публикация във файла functions.php, трябва да се насочите към таблото за управление на WordPress, за да проверите дали всичко е направено правилно. Ако нещата се извършват правилно, ще видите нови елементи от менюто в лявата част на екрана, наречени "Рецензии за филми". Задръжте курсора на мишката над тази опция и ще видите различни персонализирани типове публикации. Кликнете върху опцията Добавяне на нова и работете върху показванията на персонализираните си публикации. Ако кликнете върху опцията за публикация за преглед, ще видите как се показват персонализираните Ви публикации на началната страница.

Стъпка 3 - Създаване на шаблони за персонализирани типове пост

Ако не сте доволни от текущия шаблон на персонализираните си публикации, можете да създадете новия файл, наречен page-movie-reviews.php в папката на темата, за да промените темата. В тази папка ще трябва да въведете конкретен код, преди да запазите настройките. Уверете се, че сте въвели правилно кода и се върнете в администраторската зона, за да проверите дали всичко е точно или не. Опцията на новия ви шаблон ще се покаже в секцията "Атрибути на страница" .

Стъпка 4 - Добавете още опции

Ако вашият уебсайт е за развлечения или филми, можете да добавите няколко рецензии за филми. За това ще трябва да коригирате размера на миниатюрите на филми от акаунта в WordPress. Ще видите колекция от отзиви, които могат да бъдат подредени и пренаредени въз основа на вашия персонализиран тип публикация.

November 29, 2017
Semalt Expert за създаване на персонализирани типове пост в WordPress - 4 лесни стъпки
Reply