Back to Question Center
0

Semalt: Как да блокирате изскачащите прозорци, да добавяте изключения и да отстранявате неизправности в Mozilla Firefox

1 answers:

В следващата статия, Max Bell, Semalt мениджър за успех на клиенти обяснява всички настройки, за които трябва да знаете, когато контролирате изскачащите прозорци в браузъра Mozilla Firefox.

Какво представляват изскачащите прозорци?

Изскачащите прозорци са прозорци на браузъра, които автоматично се появяват във вашия браузър без ваше разрешение. Те никога не запълват целия екран и могат да се показват или над текущата страница, или под нея (поп-под). Firefox има уникална функция, която позволява на потребителите да контролират както изскачащите прозорци, така и изскачащите прозорци. Ако посетите страницата с опции, ще откриете, че функцията за блокиране на изскачащи прозорци е включена по подразбиране. Ако потребителят досега не е отхвърлил информационната лента на Firefox, той ще се покаже по всяко време, когато браузърът блокира изскачащ прозорец. Икона, изобразяваща блокиран изскачащ прозорец, също ще се показва в текущия адресен бар.

За достъп до опциите за блокиране на изскачащи прозорци на сайта кликнете върху Опции от информационната лента или иконата в адресната лента. Можете да изберете от следните:

 • Разрешаване или блокиране на изскачащи прозорци на текущия сайт;
 • Редактиране на опциите за блокиране на изскачащите прозорци
 • Изберете да не ви се показва съобщението, което информира за блокиран изскачащ прозорец;
 • Показване на подробности за блокираното изскачащо изречение

Блокирането на изскачащите прозорци в сайта може да повлияе на други уебсайтове. Някои уебсайтове използват изскачащи прозорци за някои от важните си функции. Ако блокирате изскачащите прозорци, той деактивира тези функции. За да позволите на някои сайтове да се показват изскачащи прозорци, докато сърфирате, ще трябва да добавите към конкретните уебсайтове списък с онези, на които да се показват изскачащи прозорци.

Блокирането на изскачащи прозорци не винаги работи..Някои уеб сайтове знаят как да използват открити методи, което затруднява Firefox да предотврати появяването на изскачащи прозорци дори след като ги блокира.

Ето какво трябва да очаквате в настройките за блокиране на изскачащи прозорци:

1. Достъп до настройките за блокиране на изскачащи прозорци

 • Кликнете върху бутона за меню в горния десен ъгъл и изберете Опции от падащото меню;
 • Докоснете панела "Поверителност и сигурност"
 • Премахнете отметката от изскачащите прозорци Block в раздела Permissions;
 • В раздела "Изключения" се появява нов диалогов прозорец, в който въвеждате списък с сайтове, които искате да разрешите;

Диалоговият прозорец ви подканва да:

 • Позволи: ви помага да добавите уеб сайт към списък с изключения;
 • Премахване на сайта: ви позволява да премахнете уеб сайт от списъка с изключения;
 • Премахване на всички сайтове: премахва всички уебсайтове от списъка с изключения;

2. Какво се случва, ако не се блокира изскачащ прозорец?

Първо, проверете дали изскачащите прозорци произхождат от Firefox. Обликът трябва да ви информира дали изскачащото съобщение идва от браузъра Firefox. Ако в изскачащия прозорец има изображение с удивителен знак, заграден в кръга, изскачащият прозорец е от Firefox. Неговото отсъствие означава, че може да сте били жертва на злонамерен софтуер на вашия компютър, който е източник на изскачащите прозорци.

Второ, проверете дали сайтът е добавен към списъка Изключения. Следвайте процедурата за достъп до настройките за блокиране на изскачащи прозорци и отворете диалоговия прозорец "Изключения". Ако уебсайтът, предизвикващ изскачащи прозорци, е в списъка с изключения, кликнете върху Премахване на сайта и след това запазете и затворете страницата.

Понякога изскачащите прозорци са умишлено преместване от Firefox, за да сте сигурни, че не блокират изскачащите прозорци за сайтове, които изискват от тях да работят. Затова определете дали прозорецът се показва след като кликнете върху мишката или натиснете клавиш. Ако това се случи и функцията за блокиране на изскачащи прозорци е включена, не е нужно да се безпокоите.

Ако изскачащите прозорци са проектирани да изглеждат като прозорци, но всъщност не са, тогава Firefox не може да ги спре.

Накрая, ако се отвори изскачащ прозорец, след като се отвори Mozilla, който ви моли да участвате в проучване от SurveyGizmo, това е програма, одобрена от компанията, и Firefox няма да го блокира.

November 29, 2017
Semalt: Как да блокирате изскачащите прозорци, да добавяте изключения и да отстранявате неизправности в Mozilla Firefox
Reply