Back to Question Center
0

Semalt: Как да блокирате WordPress спам ботове? - Супер гид

1 answers:

Спам ботове могат да бъдат много упорити, когато става въпрос за генериране на полезна статистика за вашия уеб сайт. Те изкривяват информацията от анализа, носят неверни данни, както и отпадат много спам връзки в секцията ви за коментари. За щастие, Frank Abagnale, водещ специалист от Semalt , знае как да премахне спам от WordPress от вашия уеб сайт на WordPress.

спам

Спамботите са злонамерени програми, които са направени за извършване на множество интернет измами. Тези програми се стремят да създават имейл списъци за разпространение на своите инструменти чрез спам имейли до други потребители. След като подмамват жертвата да кликне върху нея, компютърът на потребителя функционира под командите на атакуващия. Спам ботове се опитват да се регистрират за фалшиви потребителски акаунти, да изкривят аналитичните данни, както и да крадат информация за клиентите. Премахването на тези ботове е от съществено значение.

Защо трябва да премахнете WordPress спам ботове

Хората, които разработват уеб сайтове, се нуждаят от дигитален маркетинг от време на време. При изпълнението на спам ботове усилията за дигитален маркетинг не са възможни. Хората са склонни да понасят многобройни проблеми, свързани с ефектите на спам ботове. Например, спам ботове изкривяват данните от уебсайта Ви, водещи до невярна информация като:

  • Висока степен на отпадане
  • Референтен трафик от много места
  • Продължителност на сесията от 0 секунди
  • Фалшиви демографски данни
  • Посещения на зловещи страници

В резултат на това бъдещите планове за маркетинг не могат да бъдат изпълнени. Освен това, други дигитални планове като SEO са неблагоприятно засегнати..Например, фалшивите уеб посещения водят до повреда в класирането. Съотношението ви към съдържанието намалява, тъй като другите фактори за класиране продължават да се провалят.

Спамботите също могат да доведат до множество спам връзки в секцията за коментари в уебсайта Ви. Потребителите ви могат да паднат за своите фишинг атаки. Те са склонни да реагират бързо на проблеми, които могат да накарат потребителите да мислят, че те са легитимни потребители. Следователно, те могат да доведат до трафик към техните домейни, което от своя страна влияе върху вашето класиране.

Как да спрем spambots на WordPress

Лесно е да се предотврати достъпът на тези ботове до уебсайта Ви. Чрез прилагането на някои настройки можете да приложите адекватни мерки за сигурност, за да гарантирате, че посетителите ви ще посещават само вашите посетители. Някои плъгини могат също така да осигурят допълнителна защита срещу ефекта на спамботите. Някои от начините за избягване на спам ботове са:

1. Инсталиране на интереси

За някои потребители е важно да инсталирате отделни приставки, които могат да защитят уебсайтовете си от спама. Например, плъгин като персонализиран блок за препращане на спам може да попречи на потребителите да изпращат спам до имейла ви. Приставка като бот блок може да попречи на ботове, идващи от някои от критичните домейни за спам за препращане

Отчитането на източника на вашите плъгини е от съществено значение. Някои плъгини могат да извършват злонамерени ефекти на уебсайта Ви, като причиняват значителни ефекти на спам. Един защитен плъгин може да бъде аналитичният спам на блока WordPress. Този плъгин блокира трафика, произхождащ от домейна за спам за препратки в Google Analytics.

2. Контролирайки секцията за коментари

В някои случаи на сигурност може да се наложи да блокирате спам ботове на WordPress, които попадат в секцията за коментари. Можете да използвате приставки, за да управлявате ботове за коментари, за да се показват в коментарите ви в WordPress. За да контролирате ръчно коментарите, отворете настройките за дискусия. Тук можете да редактирате или настроите лицата, които би трябвало да коментират на уебсайта Ви.

November 30, 2017
Semalt: Как да блокирате WordPress спам ботове? - Супер гид
Reply