Back to Question Center
0

Семалт: Какво представлява Crawler Spam? Как да го предотвратите в три прости като ABC Стъпки

1 answers:

Използваме Google Анализ, за ​​да наблюдаваме трафика на нашия сайт и да събираме данни за посещенията и посещенията. Междувременно е важно да получите повече информация за спамерите и ботовете и начините, по които те засягат нашите сайтове. Хакерите и спамерите имат за цел да измамят нашите данни от Google Анализ за лични цели. Те изпращат ботове и злонамерени неща на нашите сайтове, като по този начин ни пречат да получим добри търсачки.

Иван Коновалов Семалт мениджър "Успех на клиентите" обяснява, че има два основни типа спам-препратки: спам робот и спам призраци. Смашният спам винаги успява да измами профила в Google Анализ, за ​​да запише фалшивите посещения дори когато ботовете никога не са посетили уебсайта Ви. От друга страна, спамът от Crawler наистина посещава уебсайта Ви, но е трудно да се определи дали е включен във вашето уеб съдържание или не, защото степента на отпадане винаги е 100%.

Какво е спам робот?

На този етап се надяваме, че сте подобрили знанията си относно спама за препращане и сте готови да имате представа за спам робота. Спамът на робота наистина посещава вашия блог или уеб, но няма взаимодействие с вашето съдържание или статии. Този тип спам е по-често срещан от спам призраци, тъй като не е нужно много ресурси за изграждане на роботи. В действителност, интернет е пълен с робот спам и често се използва от Google, Bing и Yahoo за индексиране на голям брой сайтове. Целта на спам робота е да примами хората да купуват продукти от филиалните връзки. Спамерите и хакерите продължават да разпространяват роботите за спам в интернет и се опитват да получат връзки към собствените си уеб сайтове. Освен това те използват спам робот, за да деинсталират сайта ви от резултатите от търсенето.

Как да се предотврати спам робот в три прости стъпки?

Тъй като спамът на робота действително осъществява достъп до уебсайта Ви, имената на хостове изглеждат валидни и надеждни..За съжаление, тя няма да се появи като спам на призрак и вместо това ще увеличи степента на отпадане. Спамът на робота показва валидни имена на хостове и се отличава като валидни посещения, но няма нищо общо с автентичността. Ето защо предотвратяването на спам-робота е необходима мярка, ако искате да гарантирате безопасността и защитата на сайта си.

Стъпка 1: Определете всички домейни за спам и имена на уеб сайтове:

За да идентифицирате всички домейни и сайтове за спам, трябва да влезете в профилите в Google Анализ и да следвате следните лесни стъпки:

 • 1. От лявата страна трябва да се придвижите до опцията "Придобиване"
 • 2. Изберете опцията "Всички трафик" и отидете на бутона Препратки;
 • 3. В основната част на профила в Google Анализ трябва да кликнете върху опцията Име на хост, за да идентифицирате спам робота;

От тук можете да определите дали спамът на робота ви изпраща фалшиви посещения или не.

Стъпка 2: Създайте регулярните изрази:

След като идентифицирате спам робота, следващата стъпка е да създадете регулярни изрази по следния начин:

 • traffic2cash \ .xyz | darodar \ .com | бутони-за-сайт \ .com

Бихме искали да ви препоръчаме да го сложите заедно с Notepad и TextEdit, така че ще се върнете към главната страница. Не е необходимо да редактирате израза с "|" - подписва, тъй като ще спре изразите да изпълняват функциите си .

Стъпка 3: Настройте персонализирания филтър и изключете домейните за спам и имената на уебсайтовете:

Третата и последна стъпка е да настроите персонализираните филтри и да изключим всички домейни за спам на робота. Затова трябва да запомните следните стъпки:

 • 1. Отворете администраторския панел на профила си в Google Анализ.
 • 2. В горното меню кликнете върху бутона Всички филтри и изберете червения цвят Добавяне на филтър
 • .
 • 3. След като създадете филтъра, трябва да добавите подозрителните имена на домейни върху него и не забравяйте да проверите филтрите, за да сте сигурни, че всички проблеми са били адресирани.
  November 29, 2017
  Семалт: Какво представлява Crawler Spam? Как да го предотвратите в три прости като ABC Стъпки
  Reply