Back to Question Center
0

Semalt обяснява как да блокирате изскачащите добавки в Windows

1 answers:

Тъй като това е 2017 г., е справедливо да се каже, че технологията поема живота ни от доста време. В момента интернет свързва все повече устройства на всяка секунда, а количеството информация, която минава през него, е изключително огромна. Според Лиза Мичел Семалт Мениджър за успех на клиентите, този факт носи много възможности и предимства, но идва с няколко въпроса, единият от които често е досадно за потребителите: работа с изскачащи реклами !

Ако работите с Windows на компютъра си, несъмнено сте срещнали този проблем в живота си. След инсталирането на системата всичко се изпълнява гладко и няма проблеми с изскачащите прозорци, които започват да се появяват след няколко сесии за използване. След този период проблемът става все по-болезнен, въпреки че почти никоя от тези реклами не се свързва със самия Windows. В тази статия бихме искали да представим няколко метода за решаване на един от най-значимите проблеми при сърфирането в мрежата: как да блокирате рекламите с изскачащи прозорци .

Преди да започнем с почистването, бихме искали да отделим малко време, за да обясним откъде идват тези изскачащи прозорци. Тъй като те не идват от Windows, техният произход обикновено се крие в уебсайтове, които инсталират злонамерен софтуер, рекламен софтуер или дори PUP (потенциално нежелани програми). Много програми са склонни да създават свои собствени изскачащи прозорци, което е друга част от проблема. Независимо от техния произход, блокирането на изскачащите прозорци е двуетапен процес: първо, почиствайте компютъра си от всякакъв злонамерен софтуер или рекламен софтуер и използвайте разширенията на браузъра, за да блокирате изскачащите прозорци .

Ето няколко неща, които можете да направите:

1..Почиствайте вашата Windows система. Обикновено провеждането на стандартна антивирусна програма като AVG не е достатъчно. Ще ви е необходима специална, професионална грижа, като Malwarebytes Anti-Malware, софтуер, специално разработен, за да се отърве от всеки злонамерен софтуер, който намира на компютъра ви. По същия начин можете да използвате програма като AdwCleaner за премахване на Adware. Тези програми са както свободни за ползване, така и много полезни, просто се съобразявайте, когато ги използвате, тъй като не искате да изтриете нещо, което е от значение случайно или като сте твърде ограничаващи.

2. Инсталирайте добавки за браузъри. Повечето добавки работят на няколко браузъри: Google Chrome, Firefox, Edge, Opera или Safari. Тези добавки се специализират в анализирането на трафика и блокирането на всички изскачащи прозорци, които откриват. Настройката може да бъде намерена в менюто "Съдържание" в опциите на браузъра и звучи нещо в духа на "Не позволявайте на никой сайт да показва изскачащи прозорци" - този пример е от Chrome. Въпреки че браузърите идват със собствен блокиране на изскачащи прозорци, препоръчваме да инсталирате допълнителни такива като Ghostery, uBlock Origin или AdBlock plus.

3. Спиране на реклами и реклами от Windows. Има законни уебсайтове, които обичат да използват изскачащи прозорци, като Ask, Microsoft Bing или Google. Те често инсталират PUP по подразбиране, ако изберете експресната версия на инсталирането на някой от техните продукти. Не забравяйте какво проверявате или не проверявате по време на инсталационния процес или използвайте интелигентна програма, наречена Unchecky, която може да направи това дори и след инсталирането на софтуера.

Освен това Windows 10 дори има изскачащи прозорци. Не е толкова досадно, колкото другите, разбира се, но дава "предложени приложения" в стартовото меню. За да ги премахнете, кликнете с десния бутон върху плочката и изберете "премахване на всички предложения".

Надяваме се, че нашите указания как да се отървете от добавките ще подобрят значително преживяването ви при сърфиране и сърфиране в мрежата. Изскачащите прозорци са един от най-досадните въпроси, с които трябва да се справяте по това време и никой не трябва да страда повече от необходимото.

November 29, 2017
Semalt обяснява как да блокирате изскачащите добавки в Windows
Reply