Back to Question Center
0

Семалт предупреждава за различни типове WordPress уебсайтове

1 answers:

Ако сканирането ви за сигурност се върне положително, уебсайтът Ви може да е бил засегнат от спамерите. Ние всички знаем, че WordPress е най-известната и най-добрата система за управление на съдържанието. Поради огромния брой и обем на WordPress сайтовете онлайн, за нас е почти невъзможно да останем в безопасност от хакването на WordPress.

Райън Джонсън, водещ експерт от Semalt , предоставя тук преглед на различните видове уебсайтове на WordPress, които хакват онлайн, за да останете в безопасност.

злонамерени

Злонамереният софтуер обхваща всички видове опасни и опасни програми и софтуер, като вируси, троянски коне, ransomware и шпионски софтуер. Ще видите профила си в Google Анализ; злонамерен софтуер и изскачащи прозорци в уеб браузърите, които ни предупреждават да го коригираме възможно най-скоро. Трябва да инсталирате антивирусна или анти-злонамерена програма, за да я премахнете. Злонамереният софтуер може да прави всички видове престъпни неща като кражба на данните за кредитната Ви карта, лична информация, увреждане на сайта Ви, изтриване на важни файлове и заключване на вашия компютър или мобилно устройство, докато не платите откупа .

фишинг

Фишинг атаките се случват предимно чрез имейли, които ви подтикват да отворите определени прикачени файлове или да влезете в няколко уебсайта като PayPal, банката на Америка и други. Те искат да кликнете върху подозрителните връзки и да изглеждате автентични. По принцип фишинг атаките са предназначени да ви заблудят и хакерите използват тези имейли, за да откраднат вашите пълномощия в интернет. Никога не трябва да кликвате върху прикачен файл, който изглежда подозрителен или странно.

SQL инжекции

SQL е компютърен език, използван от вашите WordPress блогове и уеб сайтове. SQL (Структуриран език за заявки) помага за комуникацията с базите данни. Накратко, SQL инжекциите могат да заместят SQL заявките с кодовете, които водят до базата данни да направи нещо като хакерство и фишинг. Хакерите използват тази информация, за да откраднат данните ви и да прехвърлят файловете ви от един компютър на друг. Wordpress плъгини и различни теми могат да помогнат за предотвратяването на SQL инжекциите.

Компрометирани пароли

С различни имейл акаунти онлайн, хората използват една и съща парола на различни сайтове. Ако хакерите открият някоя от паролите ви, възможно е да имат достъп до многобройните ви профили лесно. Ето защо трябва да предотвратите компрометирането на вашите пароли и да запазите различни пароли за различни акаунти.

Липсващи актуализации на софтуера

Специалистите на WordPress се стараят да подобрят приставките, софтуера и темите. Потребителите на Wordpress не се стараят да инсталират и актуализират своите програми. По този начин, липсата на актуализации на софтуера може да ви накара да страдате в интернет. Това е безопасно да се каже, че това се е превърнало в един от най-големите проблеми в интернет и може да загубите различни ценни файлове и данни поради компрометирани актуализации на софтуера.

Несигурни теми и приставки

Тъй като различни хора дават кодове на WordPress под формата на теми и приставки, хакерите могат лесно да разпространяват зловреден софтуер и вируси. Най-добрата защита е да се актуализират приставките и темите.

Лоши политики за сигурност

Лошите политики за сигурност могат да ви накарат да се чувствате тъжни и бизнеса ви може да спре да расте. Ако няколко човека са имали достъп до уебсайта Ви, не е необходимо да правите след това администратор. Вместо това можете да им придадете различни роли и да им попречите да имат достъп до Административния панел на вашия сайт WordPress.

DDOS

Атаките на Distributed Denial of Service са широко разпространени и се стартират лесно онлайн. Те могат лесно да свалят десетки сайтове без знанието на уеб администраторите.

November 29, 2017
Семалт предупреждава за различни типове WordPress уебсайтове
Reply