Back to Question Center
0

Семалт: Спам за препращачите в Google Анализ. Нейният произход и цел.

1 answers:

Спамът в профилите в Google Анализ е често срещан проблем в наши дни, който винаги идва в две различни форми: спам за препращане на букмейкъри и спам за препращане на призрак. Райън Джонсън, Семалт мениджър за успех на клиентите, казва, че спамът за насочване на бот е съвкупност от истински ботове, които посещават уебсайта или блога ви, като Google Анализ преброява информацията си за препращане. Спамът за насочване на призрак е колекцията от ботове, които заобикалят уебсайт и директно се захващат със сървърите в Google Анализ. Те всъщност не посещават уебсайта Ви и подмамват Google Анализ да преброяват показванията на страници и сесиите. Следователно тези две категории се различават една от друга, но и двете могат да развалят вашите данни за аналитиката до известна степен.

Може ли препращането на спам да навреди на уебсайтовете или блоговете ни?

На първо място, позволете ми да поясня, че спамът за насочване към Google Анализ се получава, когато хакерите или спамерите се опитат да изпратят фалшиви данни в профилите Ви в Google Анализ. Те използват конкретни протоколи за измерване, за да изпълнят това действие и да събират IP адресите на голям брой хора. Те редовно изпращат фалшиви изгледи на страници в профила в Google Анализ с помощта на идентификационните номера за проследяване на UA, като ги презареждат с информация за препратки за уебсайтове и блогове с ниско качество.

Целта на спамерите и хакерите е да ви накарат да кликнете върху свързаните с тях връзки и да генерирате много приходи от собствените им реклами..Те предлагат лоши услуги или ви принуждават да отидете на подозрителни или инфекциозни страници. Най-добрият вариант е да не посещавате уебсайтовете или блоговете за спам, ако искате да гарантирате вашата безопасност и защита.

Има ли вредно за Google Анализ спам?

Няма директни вреди на уебсайта Ви, освен от малкия брой посещения, които получавате всеки ден. Също така ботове се появяват в сървърите, а стратегиите за SEO не могат да ви помогнат да ги блокирате постоянно. Спамерите и хакерите искат нищо повече от класиране на собствените си сайтове в резултатите от търсенето и натискане на вашите уеб страници зад състезанието. По този начин те нямат нищо общо с вашия сайт, докато и ако не решат да откраднат вашата лична информация .

Дали това е истински трафик?

За да бъдем ясни, спамът за препращане в Google Анализ не е действителен трафик. Момчетата, които стоят зад това, никога не са посещавали уебсайта Ви, но са изпратили фалшиви искания към профилите Ви за аналитични данни чрез определени ботове. Те се появяват в списъка "Сайтове за препратки", ако проверите областта "Придобиване> Всички трафик> Препращане. Те увеличават степента на отпадане на сайта Ви и намаляват неговия процент на реализация. Спамерите и хакерите просто генерират идентификационен номер на собственост на UA-XXXXY-Z и изпращат фалшиви посещения или искания за унищожаване на вашия бизнес в интернет.

Какво можем да направим, за да се борим със спам препращания от Google Анализ?

Можете да започнете с най-важното: отидете в областта Настройки в профила си в Google Анализ и кликнете върху опцията "Изключи всички посещения от известни паяци и ботове". Това е най-добрата и най-известната инициатива на Google и можете да използвате този метод, за да отстраните проблема в рамките на секунди. Друга възможност е да създадете филтри и да изключите препращачите или да редактирате файла .htaccess и да запазите настройките, преди да затворите прозореца.

November 29, 2017
Семалт: Спам за препращачите в Google Анализ. Нейният произход и цел.
Reply