Back to Question Center
0

Семант Експерт: Вие, Да, Вие! Знаете ли какво е спам прикачен към сървъра?

1 answers:

Препращането на призрак или препращането към спам е фалшив трафик, който се показва в профила Ви в Google Анализ. Въпреки това, когато внимателно проверявате откъде идват хитовете, ще видите, че те са от уебсайт за препращане и значително увеличават степента на отпадане. Понастоящем има два основни типа присвоявания, които засягат данните в Google Анализ. Първо, има ботове за спам и роботи, които индексират вашите уеб страници и игнорират файловете robots.txt. Вторият тип е Дародар, който може да бъде идентифициран като програма за генериране на незаконни трафик. Райън Джонсън Семалт мениджър "Успех на клиентите" обяснява, че основният проблем е, че спамът за препращане на призрак идва от множество домейни, повечето от които са теми за възрастни и посещават уебсайтове денонощно.

Разликата между спам ботове и референции за призрак е качеството на трафика. Спамът за присвояване на призрак изпраща трафик от нови и неизвестни домейни, но всъщност никога не посещава уебсайтовете ви. Вместо това оставят цифровите тракове, които влияят върху профилите Ви в Google Анализ, и увеличават степента на отпадане. Те имат за цел да следят кодовете ви в Google Анализ и можете да ги блокирате, като създадете филтри в профила си. По този начин ще можете да спрете спама от препращане на призрак от унищожаване на данните от анализа.

Има ли спам препращащ спам засяга моята SEO или уеб сайт?

Безопасно е да се спомене, че спамът на препращащия спам не влияе на Вашата SEO или уебсайт. Както вече описахме, те всъщност не посещават уебсайта Ви, а се показват в най-популярните източници на данни от Google Анализ..Това обаче оказва влияние върху отчетите Ви за данни и анализи. Примерът с пристигащи призрак достига до сайта Ви през целия ден и показва до хиляда посещения за 24 часа.

Спасителят за препратки към призрак извършва следните неща на вашия сайт:

  • Това значително увеличава общото ниво на отпадане на уеб страниците ви
  • .
  • Може да намали броя на посетителите на вашия блог или сайт
  • .
  • Той изкривява данните от сезиране и прави трудно да видите дали трафикът е качествен или не
  • .
  • Това възпрепятства данните за реализацията на целта и данните за местоположението, като ви изпраща много посещения от Русия.

Как изпращащите данни на спам-препращачите изпращат данни към профилите Ви в Google Анализ?

Във вашия Javascript код идентификационният номер за проследяване съобщава на Google Анализ кой уебсайт за препратки ви изпраща трафик. Спамерите използват следните три метода за изпращане на фалшиви посетители и посещения в профилите ви в Google Анализ:

1. Те вмъкват кодовете на Javascript на собствените си уеб сайтове и генерират посещения на своите уеб страници.

2. Те създават автоматизираните ботове, за да индексират уебсайта Ви, да фалшифицират референтите и да показват много посещения.

3. Те създават конкретни ботове, за да изпращат данни директно в Google Анализ и не включват реални сайтове за препращане.

Най-добрият начин да предотвратите спам препращащия спам е създаването на филтри или редактирането на вашия .htaccess файл. Можете да създадете толкова филтри, колкото искате, за да предотвратите подозрителните посещения да унищожат данните ви в Google Анализ.

November 29, 2017
Семант Експерт: Вие, Да, Вие! Знаете ли какво е спам прикачен към сървъра?
Reply