Back to Question Center
0

Съвети от Semalt за това как да блокирате текстове, нежелани имейли и телефонни разговори

1 answers:

Макс Бел, Семалт мениджър за успех на клиентите, заявява, че фалшиви текстове, нежелани имейли и досадни маркетингови обаждания могат бързо да разрушат вашата вечер. Миналата година комисарят по информацията подаде повече от 114 000 нежелани текста и досадни обаждания. Очаква се обаче броят им да нарасне до милиони, поради нарастването на спамерите в Интернет. Опитът да изтривате фалшиви текстови съобщения и нежелани имейли от профила си не само отнема много време, но и скъпо.

Как да блокирате нежеланите текстове

Били ли сте получавали бомбардировъчни текстове от спамерите? Няма място за паника! Ако сте получавали текстове от нападатели, като например директори за застраховки за защита на плащанията (PPI), трябва да обмислите докладването на въпроса до вашия мрежов оператор, за да получите допълнителни указания. Добър брой мрежови доставчици предлагат на потенциалните клиенти безплатни методи за блокиране на спамерите от разгневяването им. За да подадете сигнал за злонамерени текстове, препратете нежелания текст на 7726 и включете валиден номер на подателя. Основните мрежи са на преден план, за да предпазят клиентите от тормоз от спамерите и хакерите. Политиките и стандартите уреждат начина на работа на доставчиците на мрежи и фирмите. Като мобилен потребител можете да решите да подадете сигнал или да подадете жалба до Office Information Officers. Компаниите, които са нарушили условията на договора, в крайна сметка плащат глоба в размер на повече от 500 000 британски лири. Наскоро кредитната компания, която оперира в Брадфорд, се оказа, че е платила глоба в размер на £ 80,000, след като изпрати милиони досадни текстове през последните шест месеца.

Как да блокирате досадни телефонни разговори?

Телефонната услуга за предпочитания по телефона (TPS) е от голяма полза за мобилните потребители, които получават досадни маркетингови обаждания от спамерите. За да спрете обажданията от маркетингови стратези и продажби, регистрирайте мобилния си потребителски номер в услугата за телефонни предпочитания. Компаниите вече нямат право да ви се обаждат, след като се регистрирате в организацията на TPS. За да се регистрирате в тази услуга, изпратете "TPS", придружен от вашия имейл адрес до 85095. В рамките на няколко минути ще получите текстово потвърждение от телефонната служба, потвърждавайки, че сте били добавени към базата данни. Някои телефонни компании също предлагат услуги, които да помагат за блокиране на неудобства. Таксите обаче може да се различават в зависимост от инсталирането на продукта за блокиране на обажданията.

Как да блокираме спам имейлите?

Получаването на нежелани имейли от спамърите всеки ден може да бъде вбесяващо. Нарастването на спамерите в интернет се увеличава с течение на времето. Спамерите използват нежелани имейли за достъп до данни на крайните потребители. Като потребител на мобилни телефони, избягвайте да кликвате и отваряте имейли, произхождащи от ненадежден домейн. Spammer получава известие, след като отворите връзка, изпратена до вашия имейл акаунт. Използвайте бутона "Отписване", за да блокирате нежеланите имейли да преминат във входящата ви поща. Ако получавате редовни имейли от конкретни имейл адреси, блокирането на имейл адресите е най-добрият изстрел, който можете да вземете. Предотвратяването на адреса гарантира, че бъдещите имейли, произтичащи от блокираните имейл адреси, ще стигнат до папката за спам.

Антивирусната ви програма е актуална, когато става дума за сигурността на вашия мобилен телефон. Не позволявайте на неприятните обаждания, фалшиви текстове и нежелани имейли да развалят вечерта. Използвайте гореописаните трикове и съвети, за да сте на по-безопасна страна.

November 29, 2017
Съвети от Semalt за това как да блокирате текстове, нежелани имейли и телефонни разговори
Reply