Back to Question Center
0

Вашият уморен ли е от търсачките, които обхождат сайта Ви? - Спрете ги със Semalt!

1 answers:

Търсачките променят алгоритмите си почти всеки ден и тези промени не винаги са добри за уебмастъри и блогъри. Винаги има шанс сайтът ви да бъде забранен поради актуализираните правила за търсещите машини. Освен това е вероятно техните географски резултати от търсенето и персонализацията да бъдат засегнати. Добре е да блокирате няколко уебсайта от резултатите от търсенето с Google, Bing и Yahoo, така че уеб страниците ви да се показват лесно. Джейсън Адлер, мениджърът за успеха на клиентите на Семалт , казва, че за щастие има някои начини да се блокират определени уебсайтове от резултатите от търсенето. Някои от тях са обсъдени по-долу.

1. Блокиране на личен уебсайт:

Създаването на лични блокирания на уебсайтове в Google Chrome е лесно като ABC. За това трябва да инсталирате разширението на Google; след като бъде инсталиран, ще видите опцията за блокиране на сайтовете или URL адресите, които най-често ви дразнят, и натиснете вашия сайт зад резултатите от търсенето с Google. Щом кликнете върху опцията Блок, тези уеб сайтове незабавно ще изчезнат от резултатите от търсенето с Google. Не забравяйте, че тези сайтове се появяват в резултатите от търсенето на Yahoo и Bing, което означава, че не можете да ги блокирате от други търсачки, като използвате тази техника.

2. Блокирайте текущия хост от търсачките като Google.com:

Лесно е да блокирате текущия хост от Google..МС. Ако имате отворена секцията за настройки на Google Chrome, можете да блокирате уебсайтове с подозрителни или за пълнолетни, като кликнете върху бутона BlockIt. Ако кликнете върху опцията Покажи, същите сайтове ще се появят отново в резултатите от търсенето с Google.

Ако искате да видите списъците със сайтове, които наскоро сте блокирали, трябва само да кликнете върху иконата за блокиране в лентата с инструменти. Това обикновено се появява в оранжевия цвят и има икона за ръка.

3. Приставка за отчитане на Webspam:

Освен горепосочените два метода, плъгинът за докладване на Webspam също е добре да вървим. По този начин можете да подадете сигнал за подозрителните и за пълнолетни уебсайтове като спам. В действителност, това е най-лесният и най-добрият вариант, тъй като можете да съобщавате за възможно най-много уебсайтове и блогове. Ако съобщенията за спам бъдат изпратени до Google, търсещата машина в крайна сметка ще накаже и ще блокира даден сайт от неговите резултати.

С това разширение можете да блокирате всички нежелани и подозрителни резултати от търсещата машина на Google. За съжаление тази приставка не работи добре с Safari и други уеб браузъри. Това означава, че можете да го използвате само когато сърфирате в уебсайтовете чрез Google Chrome и имате този браузър като основна опция.

4. За потребители на Firefox:

Ако сте потребител на Firefox, възможно е да инсталирате подобни добавки, които ще блокират всички нежелани сайтове от резултатите от търсенето. Например, ако имате сайт в WordPress, можете да проверите плъгин, който помага за блокиране на нежелани сайтове от резултатите от търсенето в Firefox. След като сте напълно инсталирани, можете да активирате приставката и да блокирате или премахнете сайтовете и блоговете, които не искате да се показват в резултатите от търсенето с Google.

Всички тези методи са лесни за проследяване и са ефективни за всички видове уеб сайтове, блогове и социални медийни страници .

November 29, 2017
Вашият уморен ли е от търсачките, които обхождат сайта Ви? & Ndash; Спрете ги със Semalt!
Reply